01 09 10
Powered by Blogger.

Followers

Tuesday, December 31, 2013

Happy New Year 2014!

Vzemi dvanajst mesecev, jih očisti natančno vsake grenkobe, skoposti, malenkosti in strahu ter razdeli vsak mesec na trideset oziroma enaintrideset delov, tako da bo vse skupaj zadostovalo za eno leto.
Vsak dan posebej vzemi eno do dve tretjini veselja in humorja. Dodati je treba tri zvrhane žlice optimizma, žličko strpnosti, zrnce ironije in ščepec obzirnosti. Vse bogato prelij z ljubeznijo. Pripravljeno jed okrasi še s šopki malih pozornosti in z vedrino serviraj.

Srečno in zdravo 2014!

Happy New Year 2014!



http://vanillebiscuit.blogspot.com/

Linzer cookies / Linški piškoti

http://vanillebiscuit.blogspot.com/

INGREDIENTS:

150 grams butter
300 grams all-purpose flour
100 grams sugar
1 egg
1 package of vanilla sugar
2 teaspoons baking powder

http://vanillebiscuit.blogspot.com/


SESTAVINE:

15 dag margarine/ masla
30 dag moke
10 dag sladkorja
1 jajce
1 vanili sladkor
2 male žlice pecilnega praška

http://vanillebiscuit.blogspot.com/






Raffaello balls / Rafaelo kroglice

RAFFAELLO BALLS


RECIPE 1 with powdered milk

Ingredients:
25 dag sugar
1 dl water
½ of butter (125 g of butter)
25 dag powdered milk
20 dag dried shredded coconut
almonds

Instructions:
Combine sugar and water in a pot and boil, then add butter till it melts down. Turn off the heat, add powdered milk and coconut and stir them in. Leave in the refrigerator to cool. Roll 1 inch balls with your palms , placing an almond in the center of each ball, and then roll the balls in leftover shredded coconut.

RECIPE 2  with vanilla pudding


Ingredients:
2 vanilla pudding
12 dag butter
10 dag dried shredded coconut
5-6 tbsp sugar
½ l milk

Instructions:
Combine milk and butter in a pot and boil. Mix the rest of the ingredients and stir them in milk and butter like pudding. Leave in the refrigerator to cool. Roll 1 inch balls with your palms , placing an almond in the center of each ball, and then roll the balls in leftover shredded coconut.

RAFAELO KROGLICE



RECEPT 1 z mlekom v prahu
Sestavine:

25 dag sladkorja
1 dl vode
½ masla (125 g masla)
25 dag mleka v prahu
20 dag kokosa

Priprava:
Sladkor in vodo skuhamo, da zavre, dodamo maslo, da se stopi. Dodamo mleko v prahu in kokos. Maso pustimo, da se malo shladi, nato iz mase oblikujemo kroglice (za oreh velike) in jih povaljamo v kokosu. V sredino damo olupljene mandelje.

RECEPT 2  z vanilijevim pudingom

Sestavine:
2 vanilijeva pudinga
12 dag masla
10 dag kokosa
5 - 6 žlic sladkorja
1/2 l mleka

Priprava:
V polovici mleka zavremo maslo, ostale sestavine zmešamo in zakuhamo kot puding v mleku z maslom.
Pustimo, da se ohladi, nato damo za nekaj časa v hladilnik. Oblikujemo kroglice in jih povaljamo v kokosu.




Wednesday, December 4, 2013

Banana squares / Bananine kocke



SESTAVINE:
Biskvitno testo:
5 rumenjakov
3 žlice moke
3 žlice sladkorja
2 žlici kakava
5 beljakov

Karamela:
15 dag sladkorja
1 dl vode

Krema 1:
2 vanilijeva pudinga
4 dl mleka
4 žlice sladkorja

Krema 2:
20 dag margarine
2 žlici sladkorja v prahu
1 bananin ekstrat

Preliv s čokolado:
20 dag jedilne čokolade
12 dag margarine



PRIPRAVA:

Biskvitno testo:
V prvi skledi zmešaj rumenjake in sladkor, da postane penasto. Vmešaj moko in kakav.
V drugi skledi zmešaj beljake, da postane čvrst sneg. Sneg nato z žlico vmešaj v zmes v prvi posodi.
 Peci na peki papirju za cca 10 min(približno) na 180°C.
http://vanillebiscuit.blogspot.com/
Vroč biskvit prelij s karamelo: sladkor spražimo in prelijemo z vodo.

Krema 1+2:
Vanilijeva pudinga skuhaj z mlekom in sladkorjem v navedenih količinah in ga ohladi.
Zmešaj margarino, sladkor v prahu in bananin ekstrat ter dodaj ohlajenemu pudingu.
http://vanillebiscuit.blogspot.com/

S pripravljeno kremo namaži biskvit in prelij s pripravljeno čokolado.
http://vanillebiscuit.blogspot.com/

Postavimo na hladno, da se strdi; narežemo na majhne kocke. 
http://vanillebiscuit.blogspot.com/


Vir: www.kulinarika.net
Foto: Kaja j