01 09 10
Powered by Blogger.

Followers

Wednesday, December 26, 2012

Marzipan roulade / Marcipanova rolada





Marcipanova rolada


Sestavine
Testo:
• 75 g sladkorja
• 80 g mehke bele moke
• 3 jajca

Krema:
• 120 g čokoladne nutele zmešamo z
30 g zmletimi keksi
• 120 g lešnikove nutele zmešamo z
30 g zmletih lešnikov
• po želji (120 g bele kreme):
1 beljak
 80 g margarine
 80 g sladkorja

Nadev:
• 200 g marcipana

Preliv:
• 70 g jedilne čokolade


Priprava
Iz beljakov stepemo sneg, ki mu dodajamo sladkor in
mešamo, da postane zelo trd, nato dodajamo
rumenjake, še malo premešamo in nato narahlo vmešamo
še moko. Maso porazdelimo po s peki papirjem obloženim
pekačem, velikosti 30x40 cm in pečemo 8 minut na 180°C.
Ohlajeni biskvit pokrijemo z vlažno krpo in malo počakamo,
potem ga namažemo z rjavo kremo, nanjo damo lešnikovo
kremo in nanjo belo ter po dolžini marcipan zvaljan v
klobaso, skupaj s peki papirjem trdo zavijemo in ohladimo.
Rolado po želji prelijemo s stopljeno jedilno čokolado.

Priprava bele kreme
Kremo pripravimo tako, da segrejemo 60 g sladkorja s 3 žličkami vode. Mešamo, dokler
se sladkor ne raztopi, potem naj sirup na srednji vročini vre še tri minute, vmes ne
mešamo. Če sladkor med tem ob robovih začne kristalizirati, s čopičem nanesemo malo
vode na posodo.
V tem času iz beljaka stepemo čvrst sneg, dodamo preostali sladkor in stepamo, dokler
se sneg ne sveti. Nato v sneg vmešamo vroč sladkorni sirup in stepamo. Ko je masa
hladna vmešamo še zmehčano margarino.




Vir: Najboljše drobno pecivo, Helena Kambič Križe.
Avtor slik: Vanille

0 Comments :