Blog Archive
-
▼
2012
(
10
)
-
▼
December
(
8
)
- Marzipan roulade / Marcipanova rolada
- Grandma´s christmas cookies / Babičini božični piš...
- Chocolate crinkles / Razpokani čokoladni piškoti
- "Bounty" Chocolates / Bounty čokoladice
- Christmas cookies with Nutella / Božični piškoti z...
- Raffaello snowmen / Raffaello snežaki
- Cranberry jam thumbprint buckwheat cookies / Ajdov...
- Cranberry-Orange Cookies / Pomarančni piškoti z br...
-
▼
December
(
8
)
Popular posts
Powered by Blogger.
Followers
Labels / Oznake
- Ajdovčki ( 1 )
- ajdovi piškoti ( 1 )
- ajdovi piškoti z orehi ( 1 )
- bounty ( 1 )
- bounty chocolates ( 1 )
- bounty čokoladice ( 1 )
- božični piškoti ( 1 )
- brusnični piškoti ( 1 )
- buttery cookies ( 1 )
- Chocolate coconut cookies ( 1 )
- chocolate cookies ( 2 )
- chocolate crinkles ( 1 )
- coconut chocolates ( 1 )
- Coconut kisses ( 1 )
- čokoladni krapki ( 1 )
- čokoladni piškoti ( 1 )
- kokosove čokoladice ( 1 )
- kokosovi poljubčki ( 1 )
- linške očke ( 2 )
- Linzer cookies ( 2 )
- macaron ( 1 )
- masleni piškoti ( 1 )
- medeni piškoti ( 1 )
- medenjaki ( 2 )
- nutelini piškoti ( 1 )
- Nutella cookies ( 1 )
- pomarančni piškoti ( 1 )
- pomarančni piškoti z brusnicami ( 1 )
- praline ( 1 )
- rafaelo ( 3 )
- raffaello kroglice ( 2 )
- raffello snežaki ( 1 )
- razpokančki ( 1 )
- razpokani piškoti ( 1 )
- Vanilla croissant cookies with walnuts ( 1 )
Wednesday, December 19, 2012
Chocolate crinkles / Razpokani čokoladni piškoti
3:35 PM
|
Author
Unknown
|
Chocolate crinkles
Serves: 6 dozen
A fudgy brownie like cookie!!
Ingredients
1/2
cup canola oil
4
squares unsweetened chocolate, melted
2
cups sugar
4
eggs
2
tsp. vanilla
2
cups flour
2
tsp. baking powder
1/2
tsp. salt
1
cup icing sugar
Instructions
1. Mix oil, chocolate and sugar together in a bowl of a
standup mixer with a paddle attachment. Add eggs one at a time, blending well
after each addition. Add vanilla. Whisk flour, baking powder and salt together
and add to the oil mixture in two additions. Chill for 4 hours or overnight.
2. Heat oven to 350F. Taking a teaspoon of the dough roll
it into a ball and then roll into the icing sugar. Place 2″ apart on a greased
baking sheet. Bake for 10-12 min. Do not over bake.
Source:
www.noshingwiththenolands.com
Photos by KajaRazpokani čokoladni piškoti
Za okoli 6
ducatov piškotov.
1 skodelica ustreza cca. 250 ml volumna.
Sestavine:
½
skodelice rastlinskega olja
4
kvadrate nesladkane čokolade (cca. 113 g), stopljene
2
skodelici kristalnega sladkorja
4
jajca
2
čajni žlički vanilije
2
skodelici moke
2
čajni žlički pecilnega praška
½
čajne žličke soli
1 skodelica sladkorja v prahu
Priprava:
1.
V
prvi skledi zmešaj olje, stopljeno čokolado in kristalni sladkor. Postopoma
dodajaj jajca. Vsako dobro vmešaj. Dodaj vanilijo.
V drugi skledi zmešaj moko, pecilni
prašek in sol, ter to dodaj k prvi posodi v dveh delih. Obakrat dobro zmešaj.
2.
Segrej
pečico na 175°C. Iz testa s pomočjo čajne žličke oblikuj kroglice ter jih
povaljaj v sladkorju v prahu. Postavi jih na peki papir narazen približno 5 cm.
Peci 10-12 minut. Ne zapeci preveč.
Prevedla: Kaja
Avtor slik: Kaja
Oznake:
chocolate cookies
,
chocolate crinkles
,
čokoladni piškoti
,
razpokančki
,
razpokani piškoti
Subscribe to:
Post Comments
(
Atom
)
0 Comments :
Post a Comment