Blog Archive
-
▼
2012
(
10
)
-
▼
December
(
8
)
- Marzipan roulade / Marcipanova rolada
- Grandma´s christmas cookies / Babičini božični piš...
- Chocolate crinkles / Razpokani čokoladni piškoti
- "Bounty" Chocolates / Bounty čokoladice
- Christmas cookies with Nutella / Božični piškoti z...
- Raffaello snowmen / Raffaello snežaki
- Cranberry jam thumbprint buckwheat cookies / Ajdov...
- Cranberry-Orange Cookies / Pomarančni piškoti z br...
-
▼
December
(
8
)
Popular posts
Powered by Blogger.
Followers
Labels / Oznake
- Ajdovčki ( 1 )
- ajdovi piškoti ( 1 )
- ajdovi piškoti z orehi ( 1 )
- bounty ( 1 )
- bounty chocolates ( 1 )
- bounty čokoladice ( 1 )
- božični piškoti ( 1 )
- brusnični piškoti ( 1 )
- buttery cookies ( 1 )
- Chocolate coconut cookies ( 1 )
- chocolate cookies ( 2 )
- chocolate crinkles ( 1 )
- coconut chocolates ( 1 )
- Coconut kisses ( 1 )
- čokoladni krapki ( 1 )
- čokoladni piškoti ( 1 )
- kokosove čokoladice ( 1 )
- kokosovi poljubčki ( 1 )
- linške očke ( 2 )
- Linzer cookies ( 2 )
- macaron ( 1 )
- masleni piškoti ( 1 )
- medeni piškoti ( 1 )
- medenjaki ( 2 )
- nutelini piškoti ( 1 )
- Nutella cookies ( 1 )
- pomarančni piškoti ( 1 )
- pomarančni piškoti z brusnicami ( 1 )
- praline ( 1 )
- rafaelo ( 3 )
- raffaello kroglice ( 2 )
- raffello snežaki ( 1 )
- razpokančki ( 1 )
- razpokani piškoti ( 1 )
- Vanilla croissant cookies with walnuts ( 1 )
Wednesday, December 26, 2012
Marzipan roulade / Marcipanova rolada
7:58 PM
|
Author
Unknown
|
Marcipanova rolada
Sestavine
Testo:
• 75 g sladkorja
• 80 g mehke bele moke
• 3 jajca
Krema:
• 120 g čokoladne nutele
zmešamo z
30 g zmletimi keksi
• 120 g lešnikove nutele
zmešamo z
30 g zmletih lešnikov
• po želji (120 g bele
kreme):
•1
beljak
• 80
g margarine
• 80
g sladkorja
Nadev:
• 200 g marcipana
Preliv:
• 70 g jedilne čokolade
Priprava
Iz beljakov stepemo sneg,
ki mu dodajamo sladkor in
mešamo, da postane zelo
trd, nato dodajamo
rumenjake, še malo
premešamo in nato narahlo vmešamo
še moko. Maso porazdelimo
po s peki papirjem obloženim
pekačem, velikosti 30x40
cm in pečemo 8 minut na 180°C.
Ohlajeni biskvit
pokrijemo z vlažno krpo in malo počakamo,
potem ga namažemo z rjavo
kremo, nanjo damo lešnikovo
kremo in nanjo belo ter
po dolžini marcipan zvaljan v
klobaso, skupaj s peki
papirjem trdo zavijemo in ohladimo.
Rolado po želji prelijemo s stopljeno
jedilno čokolado.
Priprava bele kreme
Kremo pripravimo tako, da
segrejemo 60 g sladkorja s 3 žličkami vode. Mešamo, dokler
se sladkor ne raztopi,
potem naj sirup na srednji vročini vre še tri minute, vmes ne
mešamo. Če sladkor med
tem ob robovih začne kristalizirati, s čopičem nanesemo malo
vode na posodo.
V tem času iz beljaka
stepemo čvrst sneg, dodamo preostali sladkor in stepamo, dokler
se sneg ne sveti. Nato v
sneg vmešamo vroč sladkorni sirup in stepamo. Ko je masa
hladna vmešamo še zmehčano margarino.
Vir: Najboljše drobno pecivo, Helena Kambič Križe.
Avtor slik: Vanille
Subscribe to:
Post Comments
(
Atom
)
0 Comments :
Post a Comment